Како ограничити или зауставити Фацебоок да користи ћелијске податке на иПхоне-у

Испод ћете пронаћи кораке за ограничавање или заустављање употребе Фацебоок-а Мобилни подаци на иПхоне-у, у случају да се приближавате ограничењу података или сте забринути због превелике количине мобилних података које апликација Фацебоок користи на вашем иПхоне-у.

Ограничите или зауставите Фацебоок да користи ћелијске податке на иПхоне-у

Ограничите / зауставите Фацебоок да користи ћелијске податке на иПхоне-у

Фацебоок је била једна од првих апликација за друштвене медије која је увела функцију аутоматске репродукције видео записа. Ова аутоматска репродукција видео снимака док корисници проверавају свој рачун је крива као један од главних разлога велике употребе података од стране апликације Фацебоок на паметним телефонима.



Такође је познато да је апликација Фацебоок у позадини стално заузета, повезујући се са родитељским серверима и често ажурирајући и освежавајући своје податке. То значи да ће Фацебоок користити ваше податке, чак и док апликацију не користите активно.

најбољи бежични пуњач за ипхоне 7

Срећом, могуће је зауставити аутоматско пуштање Фацебоок видео записа како би се апликација Фацебоок ограничила на употребу мобилних података. Такође, чак можете потпуно зауставити Фацебоок да користи мобилне податке на вашем иПхонеу, ограничавајући апликацију само на ВиФи мрежу на вашем телефону.

Зауставите Фацебоок да користи мобилне податке на иПхонеу

Следите кораке у наставку да бисте спречили Фацебоок да користи мобилне податке на вашем иПхоне-у и ограничили Фацебоок само на ВиФи мрежу.

1. На почетном екрану иПхоне-а додирнитеПодешавања.

два. На екрану подешавања додирнитеЦеллулар.

Картица Целлулар Сеттингс на иПхоне-у

3 На мобилном екрану померите се надоле и пребацитеВАНпрекидач поред Фацебоок-а (види слику испод)

који су највише гледали мој фб профил

Онемогућите мобилне податке за Фацебоок на иПхоне-у

Ово ће потпуно спречити Фацебоок да користи било које мобилне податке на вашем иПхоне-у. Апликација Фацебоок на вашем иПхоне-у моћи ће да приступи Интернету само када је ваш иПхоне повезан на ВиФи мрежу.

Иако је ова опција крајња, може бити корисна када имате ограничени пакет података, приближавате се ограничењу података или путујете у иностранство и не желите да сносите прекомерне трошкове роминга података и преноса података.

Ограничите употребу мобилних података путем Фацебоока на иПхонеу

Чињеница је да пријава на ваш Фацебоок налог сваких неколико минута може резултирати употребом података. Међутим, као што је горе поменуто, аутоматско пуштање видео записа док проверавате свој Фацебоок налог један је од главних разлога за велику употребу података на Фацебоок-у.

Стога је један од најбољих начина да смањите или ограничите употребу података током употребе апликације Фацебоок онемогућавање аутоматске репродукције видео записа на Фацебоок-у.

Спречите Фацебоок видео записе од аутоматске репродукције

Следите кораке у наставку да бисте зауставили аутоматско репродуковање Фацебоок видео записа.

1. ОтвориФејсбукапликацију на вашем иПхоне-у.

два. Затим додирнитеМени са 3 тракеикона, која се налази у доњем десном углу екрана (погледајте слику доле).

Фацебоок 3-бар Мену иЦон на иПхоне-у

3 На следећем екрану додирнитеПодешавањаопција.

Картица Фацебоок подешавања на иПхоне-у

Четири. Затим ћете видети искачући прозор, додирнитеПодешавања налога.

Опција подешавања Фацебоок налога на иПхоне-у

5. На екрану Подешавања рачуна додирнитеВидео снимци и фотографијеопција.

ипхоне микрофон не ради за позиве

Картица Фацебоок подешавања видео записа и фотографија на иПхонеу

6. На екрану „Видео записи и фотографије“ тапните наАутоматско покретањеопција.

Картица Фацебоок Аутоплаи Сеттингс на иПхонеу

7. На следећем екрану изаберите било којиСамо на ВиФи везамаилиНикада не репродукујте видео снимке аутоматскиопција (Погледајте слику испод).

Опције аутоматске репродукције Фацебоок видео записа на иПхонеу

У случају да одаберете „Само на ВиФи везама“, Фацебоок видео записи се неће репродуковати аутоматски док је ваш иПхоне повезан на целуларну мрежу. Међутим, видеозаписи ће се аутоматски покренути чим се ваш иПхоне повеже са ВиФи мрежом.

Изаберите опцију „Невер Аутоплаи Видеос“ (Никад не репродукуј видео записе) ако вам се не свиђа да аутоматски започињу репродукцију Фацебоок видео записа.

Повезан
  1. Како ограничити или зауставити Твиттер да користи ћелијске податке на иПхоне-у

екран ипхоне 6 је затамњен